HISTORIEN OM SPRAYTANNING

Hvor det hele startede

Modetrenden og Spray Tanning har en lang historie og arv bag sig. Coco Chanel var et stort modefænomen, men samtidig personen, som gav liv til den nye trend Spray Tanning. Tilbage i 1923 da Coco kom tilbage fra et krydstogt i Cannes, med en dyb brun kulør, blev det en ny trend som symboliserede sundhed, rigdom, og en eksklusiv livs stil.

Tiden gik og i 50’erne kom den trend, der i dag er så populær, nemlig bikinierne, som største delen af alle kvinder bruger i dag. Trenden ’’ALL OVER TAN’’ blev endnu mere populær og kvinder over hele verden begyndte at bage i solen, for at opnå den nye mode kulør. I 1957 blev den naturlige brunings effekt med DHA opdaget på et børnehospital. DHA blev først anvendt som en aktiv bestanddel under forskning i behandlingen mod diabetikere, hvoraf nogle tolererede DHA bedre en glukose.

DHA blev også anvendt som et oralt præparat, og det var her en læge opdagede ved et tilfælde hvad effekt DHA har på vores hud. En dag spildte en af børnene sit DHA-præparat ned af sig, og efter kort tid lagde den kvindelige læge mærke til de brune pletter og begyndt at eksperimentere på egen krop. Hun begyndte at smører sin hud ind i blandingen og opdagede derved at det gav et brunings resultatet som hvis du solbadede i den normale sol. I 1960’erne udgav man de første Spray Tanning produkter på markedet, men den såkaldte effekt ’’ORANGE SPOTS’’ der var forårsaget af de første produkter, gav en så negativ effekt, at folk blev skræmte.

Men alting har en start og perfektion tager tid at opnå. Men da vi fandt ud af hvor skadelig den rigtige sol er for vores hud, på baggrund af at ozonlaget nedbrydes hver dag og sender flere og langt mere intense UV stråler mod os, begyndte man at udforske de daværende problemstillinger ved den nye mode trend. Året er 2017 lidt mere en 50 år efter det første produkt udkom og vi har opnået at producere et naturligt produkt, som er så tæt på perfektion som vi mener man kan komme. I dag er Spray Tanning den mest udbredte måde at tage ’’SOL’’ på uden at beskadige din hud med UV bestråling.

Før 1920

Var “ALL-OVER-TAN” et tegn på fattigdom. Bleg, porcelæn hud var ønsket af de fleste, og symboliserede rigdom.

1923

Coco Chanel går på den røde løber i Cannes, med en “ALL-OVER-TAN”, som hun fik ved en fejl, mens hun sejlede gennem den franske riviera.

Dagen efter Cannes, 1923

Blev ønsket om en lækker solbrun hud, tiltrukket af alle.

1950'erne

Kvinder begynder at bruger teposer til at opnå en brun hudfarve.

1960'erne

Et produkt fremkommer ved anvendelse af DHA, som interagerer med aminosyrer på hudens overflade for at fremkalde en brunende effekt.

1980'erne

Læger viser sig og begynder at rapportere om de negative konsekvenser, der skyldes for meget tid i solen. Solarium – den første løsning til at opnå en glød uden at bruge timer under solen.

1990'erne

Eksperter forfiner DHA-produkter og finder måder at reducere den orange farvningseffekt på. Sunless tanning, DHA produkter begynder at skyde op forskellige steder rundt om kloden, og alle søger ihærdigt efter den perfekt formular, Og pludselige er markedet bombaderet med forskellige produkter fra forskellige mode fænomener.

2016’erne

Et par rejser til forskellige destinationer, i søgen om at finde et produkt som er unikt og skiller sig ud fra andre produkter både i pris og kvalitet. FIRST-TAN.DK finder i slutningen af 2016 nemlig dette produkt, og begynder at researche på hvad vi har på markedet i de forskellige nærliggende lande.